Ugrás a tartalomra

Szombaton Čačakot érte felhőszakadás

2018.06.17
10:26
2024.03.19
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Nagy mennyiségű eső zúdult Čačakra szombaton délután. Egy óra alatt több mint 30 liter eső esett négyzetméterenként. A csapadék felhalmozódott az utakon, a teraszok és pincék pedig víz alatt álltak.

Egy trafóállomást is elárasztott a víz, emiatt egyes városrészek mintegy egy órán át áram nélkül maradtak. A helyiek igyekeznek az elárasztott helyiségekből kimerni a vizet, és a helyszínen vannak a kommunális vállalatok csapatai, a városi válságstáb, valamint a városvezetés is. A helyi segédpolgármester elmondta, mindent megtesznek, hogy kiszivattyúzzák a vizet, valamint fertőtlenítsék a helyiségeket.

A gyakori árvizek miatt Petrovac na Mlavi és Aleksinac községben rendkívüli állapotot hirdettek. A helyzet lassan normalizálódik, azonban a károk hatalmasak.

felhőszakadás
eső
Čačak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.