Ugrás a tartalomra

Robbanássorozat történt a nigériai Borno államban

2018.06.17
21:20
Forrás
hirado.hu
Legalább 31 ember meghalt egy robbanássorozatban az északkelet-nigériai Borno szövetségi államban – jelentette két helyi lakosra hivatkozva a Reuters brit hírügynökség vasárnap.

A Boko Haram iszlamista fegyvereseinek terrortámadásai sújtotta országban hetek óta ez volt a legsúlyosabb merénylethullám. Az áldozatok összeszámlálásában részt vevő helyiek elmondták, hogy a robbanássorozat Damboa megyében történt, az állam déli részén helyi idő szerint szombat este. Szemtanúk szerint legalább egy rakéta is becsapódott.

A robbantás a megye Shuvari és Abachari járásai között történt, mintegy 90 kilométerre a szövetségi állam székhelyétől, Maiduguritól.

Egy helyi milícia tagja, Babakura Kolo elmondta, hogy a támadásban sokan megsebesültek.

A lakosok voltak a célpontok

A támadások célpontjai a ramadán böjt lezárását jelző íd-al-fítr ünnepre összegyűlt lakosok voltak.

A nigériai „iszlám kalifátus” létrehozásáért harcoló lázadók fő célpontja Borno. A támadások során 2009 óta több mint 30 ezer embert öltek meg és több mint kétmilliót kényszerítettek otthonuk elhagyására.

Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy két öngyilkos merényletet is elkövettek. A merénylet után – amelynek hat áldozata volt – a valószínűsített dzsihadisták kézigránátokkal támadtak a támadások helyén összegyűlt tömegre, további emberéleteket kioltva.

Nigéria
robbantás

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.