Ugrás a tartalomra

A macedón kormány ellen tüntettek Szkopjéban tegnap este

2018.06.18
10:42
Forrás
Magyar Szó
A tiltakozók egy ideig békésen gyülekeztek, majd később kővel, hanggránáttal kezdték dobálni a parlamentet védelmező rendőröket, amire a rendőrök könnygázzal válaszoltak.

Információk szerint a demonstrálók árulással vádolják a macedón kormányt, mert aláírták a névváltoztatásról szóló egyezményt Görögországgal. A tiltakozásban több rendőr megsérült, 25 demonstrálót letartóztattak. Görögország és Macedónia külügyminisztere aláírta vasárnap a megállapodást a névvita rendezéséről, amelynek értelmében a volt jugoszláv köztársaságot Észak-Macedóniára nevezik át. A megállapodás az ígéretek szerint lehetővé teszi, hogy Macedónia elkezdje a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval, és várhatóan a NATO is hamarosan felveszi az országot a tagjai közé.

Szkopje
Macedónia
tüntetés

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.