Ugrás a tartalomra

Befejeződött a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonásáról szóló tervezet parlamenti vitája

2018.06.20
23:01
Forrás
MTI
Befejeződött szerda este a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonását célzó törvénytervezet parlamenti tárgyalássorozata.

Erre többhavi vita, módosítási indítványok és ellenindítványok sora után került sor. Végül mindkét ház elfogadta a kompromisszumokkal kialakult végleges változatot. A törvény II. Erzsébet királynő formális jóváhagyásával lép majd életbe.
A brit EU-tagság megszűnésének jogszabályi kereteit megteremtő, átfogó törvénytervezetet tavaly júliusban ismertette hivatalosan a Konzervatív Párt vezette kisebbségi brit kormány, és az indítvány azóta többször megjárta az alsóházat és a felső kamarát, a Lordok Házát.

A törvény korántsem jelenti a Brexit-tárgyalások végét, csak annak törvényi keretrendszerét hozza létre, hogy a brit jogszabálygyűjtemény működőképes maradjon a brit EU-tagság megszűnése után is.

A törvény sarkalatos elemei közé tartozik a brit EU-tagságot rögzítő, 46 éve elfogadott jogszabály visszavonása és az uniós eredetű jogszabálytömeg - 19 ezer jogszabály és rendelkezés - átvezetése a brit jogrendszerbe.

Brexit
Nagy-Britannia

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.