Ugrás a tartalomra

Díszüléssel ünnepelték Törökkanizsa napját

2018.06.21
16:54
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Díszüléssel és szórakoztató műsorral ünnepelték Törökkanizsa napját, melyet hagyományosan június 21-én, a tiszavirágzás idején tartanak. Az ünnepséget a képviselő-testület üléstermében tartották.

A város képviselői nyilvános elismerésben részesítettek több, a sport, a mezőgazdaság és a kultúra területén tevékenykedő személyt, akik munkásságukkal hozzájárultak a közösség fejlődéséhez. Közéjük tartozik Vas János földműves, aki Rábéról érkezett az ünnepségre. „Kissé meglepett, hiszen én huszonhét-huszonnyolc éve vagyok földműves. Szerintem ez nem egy elismerés a múltért, hanem egy előleg a következő eredményekért, hogy így mondjuk, mivel a földművesek mostani helyzete elég nehéz ebben az országban.”

Posztumusz elismerést kapott Romhányi Ibi színésznő, Törökkanizsa egyik meghatározó egyénisége, akit unokahúga, Domonkos Romhányi Laura képviselt. „Nagyon örülök. Nagyon-nagyon fontos az életemben az én nagynéném. Nekem elsősorban barát volt. Nagyon sokmindent meg tudtunk beszélni, és így került az életembe a színház, a művészet. Kiskoromtól kezdve nagyon szeretem a művészeteket, és azóta is így van.”

Újhelyi Nándor kiemelte beszédében, hogy idén jubileumi évet is ünnepelnek egyben, több szempontból is, mivel 265 éve alapították meg Józseffalvát, valamint 115 éve épült a mai önkormányzat épülete. Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „A kétezres politikai választások után az akkori képviselő testület úgy döntött, pontosan 2003-ban, hogy a község napja június 21.-e, a nyár első napja legyen. Közel van a Tisza virágzása, másrészt pedig ez egy ideológiamentes dátum, úgyhogy mindenki számára többé-kevésbé elfogadható.”

Az ünnepi műsort a Jovan Jovanović Zmaj általános iskola diákjainak verses szavalatai, valamint az általános zeneiskola növendékeinek játéka tette színesebbé.

Törökkanizsa
ünnep
díszülés

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.