Ugrás a tartalomra

Migrációval kapcsolatos mini-csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben

2018.06.24
13:07
2024.03.19
08:33
A fórumot Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hívta össze.

A találkozó célja, hogy egységes álláspontot fogalmazzanak meg a tagállamok a menekültügy kérdésében a jövő heti hivatalos uniós csúcs előtt. Sajtóinformációk szerint Franciaország, Olaszország, Németország, Ausztria, Görögország Bulgária, Spanyolország és Málta vezetői kaptak meghívást a mai találkozóra. A V4-országok már korábban jelezték, hogy nem vesznek részt az egyeztetésen. Médiaértesülések szerint egyébként mind Sebastian Kurz osztrák kancellár, mind pedig Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök határozott céllal érkezett a minicsúcsra. Nem hivatalos információk szerint Kurz és Boriszov is az uniós külső határok védelme mellett száll majd síkra.

migráció
Brüsszel
találkozó

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.