Ugrás a tartalomra

Hamarosan elkészül Bácskossuthfalván az ivóvizet szolgáltató kút

2018.07.02
18:18
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok befejeztével az ivóvíz hálózatára kapcsolják a mintegy száz méter mély kutat. A fejlesztés hosszú időre megoldhatja a település vízellátását.

Megkezdődtek Bácskossuthfalván a munkálatok az ötödik ivóvíz kút üzembe helyezésére. A fúrást már be is fejezték, és hamarosan megkezdődik a felszerelése. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva, HK: „Ez a kút azért fontos Bácskossuthfalvának, mert bár vizünk van, viszont készülve az elkövetkező 10, 20 vagy esetleg hosszabb periódusra, amikor még esetleg extrémebb időjárások lesznek, akkor még nehezebben tudunk majd elérni rétegeket, akkor hosszabb távon mi tudjuk biztosítani a vizet.

A 96 méter mélységű kút másodpercenként 13 liter vizet szivattyúz a felszínre. Az első analízisek elkészültek. A víz minőségére a mintákat már levették és nemsokára azt is küldik elemzésre.

A bácskossuthfalvi vízellátásra 8,5 millió dinárt fordítottak. Az illetékesek elmondták, hogy a fejlesztéseknek még nincs vége. A tervek szerint a régi vízvezetékeket is kicserélik a településen. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Erre nagy szükség volt. Két okból is. Nyáron a vízellátás akadozik, ezért a helyi közösség vezetősége úgy gondolta, most van rá eszköz is, megpróbáljuk összehozni. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 20 százalékkal nagyobb a vízmennyiség, és akármilyen szárazság lesz, nem lesz akadálya annak, hogy legyen víz. Ez hosszú távú befektetés, ezért indokolt most megtenni.”

Kislinder Gábor ezen felül hozzátette, az első eredmények alapján a kútból nyert víz kitűnő minőségű.

Bácskossuthfalva
ivóvíz
kút
Kislinder Gábor

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.