Ugrás a tartalomra

A tervek szerint november végéig elkészül az Y-ág

2018.07.05
18:41
2018.07.05
18:50
Forrás
Pannon RTV
Április közepén kezdték meg a Szabadkát tehermentesítő Y-ág újabb szakaszának kiépítését. A már kész útvonalat megtekintették az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium képviselői.

Jelenleg a munkálatok a békovai körforgalom és a topolyai út között zajlanak, mintegy 5 kilométer hosszan. A tervek szerint 2019-re készül el a Szabadkát elkerülő Y-ág. Kern Imre, infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „A munkálatok jelen pillanatban gőzerővel folynak. Sajnos az az igazság, hogy a 7-8 évvel ezelőtt beépített anyagokat a töltésekről le kellett szedni és újra kell építenünk a töltéseket. 200 000 köbméter löszről van szó, amit le kellet szedni a töltésekről és újra kell majd építeni. Ez gyakorlatilag kár az országnak, hiszen az előző kivitelező nem végezte el a munkálatokat megfelelően. És ezért ezt a munkát újra kell csinálni.”

Az Y-ág nemcsak Szabadka közlekedésbiztonsága szempontjából fontos. Vajdaság és egész Szerbia számára is nagy jelentőséggel bír, a 10-es közlekedési folyosó északi részeként. Predrag Radivojević, igazgató, Útügyi, Várostervezési és Lakásügyi Közvállalat, Szabadka: „Köszönjük a Szerb Köztársaság kormányának, a közlekedési folyosóval foglalkozó vállalatnak, valamint a Szerbia Útjai Közvállalatnak, akik felismerték az Y-ág fontosságát Szabadka Város szempontjából. Mi most a hármas szektorban vagyunk, amelynek teljes hossza 4,8 kilométer, ami gyakorlatilag összeköti a déli lejáratot a Topolya felé vezető úttal. A múlt évben 5,5 kilométert fejeztünk be a Topolyai úttól a Zombori útig. E szakasz befejeztével az Y-ág 50 százalékát befejeztük.”

A tervek szerint jövőre még egy 13 kilométeres szakasz készülhet el, amelyre 1,4 milliárd dinárt szánnak.

útszakasz
kerülő
Szabadka

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.