Ugrás a tartalomra

Programokkal, fesztiválokkal teli nyár Oromon

2018.07.06
15:32
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Programokkal, fesztiválokkal teli nyár előtt állnak az oromiak és a környékbeliek. Az Oromi Nyár elnevezésű programsorozat részleteit sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

A rendezvénysorozat a völgyesi Aratóünnepséggel veszi kezdetét, de a nyár folyamán lesz egyebek között agyaggalamblövő-verseny, sakkbajnokság, lóverseny, népzenei találkozó, valamint másodízben rendezik meg az Oromiak Nagy Világtalálkozóját is. Elengedhetetlen megemlíteni ezek mellett a Malomfesztivált és annak kísérőprogramjait.

Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „A sakkbajnokságot követően egy olyan rendezvény következik, amely még soha nem került megrendezésre. A Malmok Útja Fesztivál augusztus 10-től 12-ig tart. Ezt a fesztivált Orom helyi közössége most futó IPA pályázatának köszönhetően szervezhetjük meg. Ez egy olyan fesztivál, amely egy Magyarország-Szerbia IPA-program támogatásának köszönhetően valósul meg, és augusztus 10-én a Tanyaszínház fellépése, műsora nyitja meg, 11-én irodalmi, zenés programok következnek és 12-én is a fiatalokat megszólító programokat próbálunk szervezni.”

Orom
Vígi László

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.