Ugrás a tartalomra

Közösségi napot tartottak tegnap a Kanizsa Feszten

2018.07.08
12:02
2018.07.08
16:49
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa jövője címen indult az első Közösségi nap a vásártéren.

A szórakozás mellett idén kerekasztal-beszélgetésekre is sor került, ahol kötetlen beszélgetés formáján ismerhették meg az érdeklődők nemcsak Magyarkanizsa politikusait, hanem a meghívott magyarországi vendégeket is.

A Tisza-parti város jövőképéről Fejsztámer Róbert, polgármester, Halász Mónika, a Magyar Mozgalom önkormányzati képviselője és Körmöci Károly volt polgármester beszélgetett a nézőkkel.

A folytatásban aktuálpolitikai kérdéseket boncolgattak a szervezők többek között Bayer Zsolt újságíróval, aki visszatérő vendége Magyarkanizsának, és a nemzetépítésben látja a jövőt. Bayer Zsolt, újságíró: „A 4-5 évtizednyi nemzetpusztítás után itt van az ideje a nemzetépítésnek, illetve annak az oly sokat hangoztatott határokon átívelő nemzetegyesítésnek - ez a legfontosabb. Ha belegondolunk, hogy a szerb-magyar viszony honnan jutott el hova, azt mondhatjuk, hogy mára - legalábbis politikai szinten -, szinte szívélyes és a baráti a két ország kapcsolata.”

A szervezők az ilyen jellegű rendezvényeket azért hozták létre, hogy megmozgassák az idősebb, tapasztaltabb korosztályt is. Kávai Szabolcs, szervező, Közösségi nap: „Ez úttörő munka. A rossz idő ellenére is  szaporodnak az emberek, van érdeklődő. Ez a kezdet, és remélhetőleg jövőre még népszerűbb lesz a rendezvény.”

A Közösségi nap záróakkordjaként kötetlen beszélgetés során ismerhették meg az érdeklődők Csallóközi Zoltán, Magyarország miniszterelnök-helyettesének főtanácsadója, és Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök munkáját.

Magyarkanizsa
Kanizsa Feszt
Bayer Zsolt
Fejsztámer Róbert
Halász Mónika
Körmöci Károly

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.