Ugrás a tartalomra

Thaiföld: Mindenkit kimentettek a barlangból

2018.07.10
14:50
2018.07.10
16:59
Forrás
24.hu, origo.hu, BBC
Sikeresen véget ért a thaiföldi barlangban rekedt 12 tagú focicsapat és edzőjük kimentése - közölte a thaiföldi haditengerészet.

Tegnap és tegnapelőtt 4-4 fiút mentettek ki. Ma pedig 19 búvár kezdte meg a harmadik mentési hullámot. Az ifjúsági focicsapat és edzőjük több mint két hete rekedtek a barlangban. A négy gyereket és az edzőt egyszerre hozták ki, így a mai mentés tovább tartott. Az ifjúsági focicsapat és 25 éves edzőjük összesen 18 napot töltöttek a mélyben, mivel az esőzés miatt nem tudtak kijutni a barlangból. Három turnusban, három nap alatt hozták ki őket.

Az előző két napban már kimentett nyolc gyerek jó fizikai és szellemi állapotban van, mondta el sajtótájékoztatón a thaiföldi egészségügyi minisztérium illetékese. A BBC azt írja, a gyerekeknek még így is legalább egy hétig kórházban kell maradniuk megfigyelésen. Két gyereket tüdőgyulladással kezelnek, néhánynál kihűlés jeleit észlelték, egy gyermeknél pedig alacsony szívfrekvenciát mértek, amikor kórházba szállították.

A gyerekek a kórházban eddig csak üvegen keresztül láthatták szüleiket. Először energiagélekkel táplálták őket, és fokozatosan adnak nekik ételt. Mindegyiküknek napszemüveget kell viselniük, hiszen szemük két héten át a barlangi sötétséghez szokott hozzá. A további teszteredményekre még néhány napot várni kell. Ha ezek igazolják, hogy semmilyen gyulladás vagy fertőzés nincs a szervezetükben, akkor találkozhatnak családtagjaikkal.

thai
Thaiföld
mentés
barlang

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.