Ugrás a tartalomra

Magához tért a Novicsok miatt kórházba került férfi

2018.07.10
21:21
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Visszanyerte kedden öntudatát az a brit férfi, akit június utolsó napján szállítottak súlyos mérgezéses tünetekkel élettársával együtt a délnyugat-angliai Salisbury kórházába. Élettársa meghalt.

A kórház kedd esti tájékoztatása szerint a 45 éves Charlie Rowley eszméleténél van, állapotában "csekély, de nagy jelentőségű javulás" állt be. A kórház közlése szerint a beteg állapota továbbra is válságos, de stabil.

A brit védelmi minisztérium vegyi és biológiai kutatóintézete a múlt héten megállapította, hogy a két brit megbetegedését ugyanolyan Novicsok típusú, még a Szovjetunióban kifejlesztett katonai idegméreg-hatóanyag okozta, amilyentől négy hónapja Salisburyben Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal is súlyos mérgezést szenvedett. A rendőrség feltételezése szerint az idegméreg tárolására szolgáló eszköz kerülhetett valahogy a két brit állampolgár kezébe.

Salibury
Novicsok
méreg

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.