Ugrás a tartalomra

Mirović és Pásztor is fogadta Mondolonit

2018.07.11
15:05
2024.03.19
08:49
Forrás
vojvodina.gov.rs
A Tartományi Kormány elnöke, Igor Mirović és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is fogadta ma Frédéric Mondolonit, Franciaország belgrádi nagykövetét Újvidéken.

Vajdaság és a francia régiók közötti szorosabb együttműködés kialakításáról beszéltek a felek, amelyet a gazdaság, a kultúra és az oktatás területén is szeretnének magasabb szintre emelni.

Igor Mirović a gazdasági együttműködést tartja az egyik legfontosabb tényezőnek, mivel Vajdaságban a francia cégek 6 ezer embert foglalkoztatnak. Egyetértettek abban, hogy a környezetvédelemben és az egészségügyben is lehetőség van bővítésre a két ország között. Frederic Mondoloni köszönetet mondott azért, hogy a tartományi kormány támogatja a szerbiai Francia Intézetet.

Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap/bg

Mondoloni
Vajdaság

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.