Ugrás a tartalomra

Orbán: Az egyik legnagyobb veszély a biztonság elvesztése

2018.07.12
10:37
2018.07.12
11:24
Forrás
hirado.hu
A NATO egységes, és bár vannak konfliktusok, azok kisebbek, mint egy éve – erről Orbán Viktor beszélt az Észak-atlanti Szövetség brüsszeli csúcsán.

A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb dolog a világban a biztonság, a legnagyobb veszély pedig annak elvesztése. A miniszterelnök hozzátette: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa. Orbán Viktor elmondta: az egy évvel ezelőtti NATO-csúcsnak, amelyen már részt vett Trump elnök is, „érdes” volt a hangulata, mostanra viszont a tagállamok vezetőinek a társasága az összecsiszolódás jeleit mutatja. A miniszterelnök hozzátette: támogatja az amerikai elnök javaslatát, amely szerint ésszerűbb, vagyis magasabb összeggel segítsék a hadseregeket, valamint a biztonságot az európai országok is. Ezzel azonban nem minden európai ország ért egyet - tette hozzá.

NATO
Orbán Viktor
Brüsszel

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.