Ugrás a tartalomra

Nyelvtanulással telik az óvodások szünideje Adán

2018.07.12
14:11
2018.07.12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nyelvi foglalkozásokkal teszik érdekesebbé a gyermekek számára a nyári szünetet az adai Szarvas Gábor Könyvtár munkatársai.

A foglalkozások célja, a kreatív nyelvtanulás mellet az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a könyvtárral és betagosodjanak.

A gyerekek egy órán keresztül ismerkedhettek a szerb nyelv alapjaival.

Molnár Anna, résztvevő: „Ma tanultuk a zöldségeket, meg a színeket és a gyümölcsöket is.”

A megtanultakat kreatív feladatokon keresztül gyakorolhatták.

Gordos Péter, résztvevő: „A labdás játék tetszett a legjobban, mert a labdákat különböző színű dobozokba kellett beledobálni. Ha sárgarépát dobtunk, akkor egy narancssárga labdát kellett felvenni, és beledobni a narancssárga színű dobozba"

A foglalkozáson összesen 15, többnyire óvodás korosztályú gyermek vett részt.

Nagy Valentina, szerbtanár: „Nagyon nehéz összeállítani az óvodás korosztálynak ezeket a foglalkozásokat, mert nagyon nehéz lekötni a figyelmüket. Ezért nagyon sokat szoktam készülni egy-egy órára, hogy az érdekes és kreatív is legyen."

A nyelvi foglalkozásokat már több éve minden nyáron megtartják.

Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Az egyik célunk, hogy a gyerekek nyelveket tanuljanak, szórakozzanak, hasznosan töltsék el a szünidőt. Természetesen nagyon hasznos a részünkre is, mert azokat a gyerekek, akiket úgymond becsábítunk, előbb-utóbb könyvtár tagok lesznek és olvasóink."

A könyvtár egész nyáron várja a gyerekeket nyelvi foglalkozásaikra. Hétfőnként angol nyelvű, szerdánként szerb ajkúaknak magyar nyelvű, míg csütörtökönként a magyar ajkú gyerekeknek tartanak szerb nyelvű foglalkozásokat.

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.