Ugrás a tartalomra

A pacsériak a tóparton folytatták a falunapi rendezvénysorozatot

2018.07.14
15:08
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Falunapi horgászversenyt és babgulyásfőző-versenyt tartottak Pacséron a helyi Kiserdőben, a tó partján. A több napos rendezvénysorozat szombat délelőttje a barátkozásról, a kikapcsolódásról szólt.

Méretes halak akadtak horogra a pacséri falunapi horgászversenyen. Szilágyi Dezső, Pacsér: „Pontyot fogtunk, három kilós körülit, meg előtte volt még két ponty, azok is körülbelül akkorák.”

A verseny már a kora reggeli órákban kezdődött, sorsolással döntötték el, ki hol dobhatja vízbe a horgot. Egész Észak-Bácskából érkezett a több mint 40 versenyző. Breznyák János, titkár, Pacséri Horgászegyesület: „Minden hal mérlegelés után visszakerül a tóba, a szabad horgászás 14 óra után, tehát eredményhirdetés után kezdődik, akkor pedig tekintettel arra, hogy a halállomány eléggé nagy, az amurok 4-5 kilósak, a pontyok 3 kilósak lettek telepítve, ezért egy nap egy halat vihet el egy halász térítés nélkül.”

Hagyományosan babgulyás rotyogott a bográcsokban a pacséri falunapon. Kellemes környezetben, jó hangulatban telt a főzés. A jó bográcsosnak a jó társaság és a hagyományos fűszerezés a titka - mondják a művelődési egyesület csapatában. Kókai Julianna, Pacsér: „Mi nem hosszú lével, hanem úgy, mint a pörköltet inkább, és csak a hagyományos fűszerekkel, tehát só, a paprikát olajjal kikeverni és azt úgy beleengedni, meg só, bors, esetleg babérlevél.”

Családok, baráti társaságok érkeztek a főzőversenyre, hogy a szabadban töltsék együtt a délelőttöt finom falatok mellett. Szabolcski Szabolcs, tanácselnök, Pacsér HK: „A helyi közösség, a szervező biztosítja minden évben a babot, a kolbászt, az oldalast és a tüzelőanyagot, a csapatoknak csak a bográcsot és az ízesítéseket kell hozzá biztosítani, ez tart most éppen jó hangulatban. Sokan vagyunk, örülünk neki, hogy ennyien képviseltetik magukat, ötven főzőcsapatunk van.”

A legjobb falunapi horgászok és szakácsok elismerésben és jutalomban részesülnek.

Fotók: Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Pacésr
falunap
horgászverseny
főzőverseny
babgulyás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.