Ugrás a tartalomra

A falu mi vagyunk

2018.07.15
10:11
2018.07.15
16:55
Forrás
Pannon RTV
Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf jelmondattal tartották meg idén is a pacséri falunapot.

Kiállítás, lángos, kultúrműsor, gyerekprogramok várták a helyieket és a vendégeket szombat este.

A családokról, a gyerekekről, a szórakozásról és a kultúráról szólt a szombati nap Pacséron. Minden korosztály talált magának kikapcsolódási lehetőséget.

Cseri Szandi: „Kipróbáltam a körhintát, lovagoltam a testvéremmel, és most kipróbáltuk az íjazást is.”

A falunap finomsága a híres pacséri lángos, amellyel mindenkit megvendégelnek.

Kovács Klára: „Mindenki vihet annyit, amennyit gondol vagy szeretne, családtagoknak, barátoknak, mindenkinek.”

232 évvel ezelőtt érkeztek a telepesek erre a területre. Ők a mai napig ápolják a kapcsolatot a Kisújszállásiakkal. Erre a falunap is jó lehetőséget nyújt.

Kecze István, polgármester, Kisújszállás, Magyarország: „1786-ban több mint 100 kisújszállási települt ki Pacsérra, ide a Bácsér mellé a jobb élet reményében, és úgy tűnik itt gyökeret eresztettek. ”

Tizenharmadik éve ünneplik ilyen formában a falunapot Pacséron. A több napos rendezvénysorozat célja, hogy összehozza az embereket, családokat.

Szabolcski Szabolcs, tanácselnök, HK Pacsér: „Régebben a pacséri vásár volt az, ami az elvándorolt pacsériakat összefogta. Ez mostanra a falunapra körvonalazódott, ami minden év július második szombatja körül történik. Ilyenkor az elvándoroltak, az innen elszármazók, mind haza látogatnak.”

A pacséri falunapon kiállítás nyílt a helyi Szilágyi Gábor Amatőr Képzőművészeti Csoport munkáiból.

Pacsér
falunap

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.