Ugrás a tartalomra

Véget ért a 11. Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora Zentán

2018.07.15
16:39
2018.07.15
17:27
Forrás
Pannon RTV
Az egy hetes munkafolyamat végén a résztvevők gálaműsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.

A Zentai Magyar Kamaraszínházban megtartott gálán a színész csoportok, a rendezői- valamint a mozgásszínházi csoport tagjai is bemutathatták tudásukat. Patonay Anita az egyik színészcsapatot vezette. „Hét diákom volt. Egy nagyon jó csapat volt. Nagyon jól lehetett haladni. Közösen írtunk egy történetet. A Didergő királyt választottam kiindulásként. Egy olyan történet lett, ami az ő életükből született. Közösen írtuk a szövegkönyvet.”

Vajdaság számos pontjáról és külföldről érkezők is részt vettek a MAdT Táborban. Nađ Éva Lendváról érkezett, és kilencedik alkalommal bővíthette a tudását a táborban. „Én mindig úgy jövök ide Zentára, hogy tanulok is. Szóval van itt egy tábori hangulat is. De mivel én otthon is színházzal foglalkozom, itt mindig mint a szivacs szívom magamba a tudást.”

A főszervezők elmondták, a 11. MAdT Táborban 42 amatőr- és diákszínjátszó vett részt. Raffai Telečki Ágnes, főszervező, MAdT Tábor: „Azt gondolom, hogy habár nagyon sok új arc van itt szerencsére, régi visszatérők is vannak az idei táborban. Nagyon jó azt látni, hogy a fiatalok érzik, hogy mekkora lehetőség, hogy egy ilyen fiatalos csoportvezetők kezei között alkothatnak, fejlődhetnek.”

A tábor a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében valósult meg.

MADT
Zenta

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.