Ugrás a tartalomra

Ünnepeltek a francia és a horvát szurkolók is

2018.07.16
14:51
2018.07.16
15:57
Forrás
Pannon RTV
Gólgazdag mérkőzést követően, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságot Franciaország válogatottja nyerte meg, így történelme során másodszor is VB győztes.

A szurkolók világszerte ünnepelték mindkét csapatot, hiszen az ezüstérmes válogatott is figyelemreméltó teljesítményt nyújtott és belopta magát a szurkolók szívébe. A piros-fehér kockás mintázat pedig az idei nyár egyik kedvenc motívuma lett.

Maga Kolinda Grabar Kitarović horvát államfő is piros-fehér kockás mezben szurkolta végig a mérkőzést Moszkvában, a Luzsnyiki stadionban.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

A francia válogatott az egész tornán tanúsított türelmes játékkal, szerencsével és megfontolt taktikával legyőzte Horvátországot a világbajnokság döntőjében, így történelme során másodszor is tornát nyert. A horvátok megalkuvás nélkül, az utolsó pillanatig harcolva küzdöttek a trófeáért, de elhagyta őket szerencséjük, ami eddig végig kísérte az egyenes kieséses szakaszban.

Vasárnap este ahogy a francia, úgy a horvát szurkolók is ünnepeltek. Az eufória a vasárnap esti vb-döntő lefújásától egészen hétfő reggelig tartott. A francia játékosok szakadó esőben vehették át a győztesnek járó aranyérmeket, majd természetesen a trófeát is a magasba emelhették.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

„Ti vagytok a mi aranyunk” – hirdette címlapján a Večernji List című horvát napilap, és arra biztatta a játékosokat, hogy legyenek büszkék arra, amit elértek, mert ők hősök, akik egyesítették a nemzetet, még, ha csak a labdarúgó-világbajnokság idejére is. Horvátország történetének legnagyobb sportsikeréről van szó, hisz először jutott be a világbajnokság fináléjába a horvát labdarúgó-válogatott. Horvátország ezzel felülmúlta eddigi legjobb, 1998-ban elért harmadik helyét. A vásárnapi mérkőzésre az egész ország piros-fehér pepitába öltözött. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jelačić bán tér, az örömünnep pedig hajnali 4-ig tartott: a rendőrség beszámolója szerint egyetlen incidens nélkül zajlott le. De nem csak Zágrábban ujjongott a tömeg, Dubrovnikban, Splitben, Zadarban, Fiumében és Eszéken is a késő éjszakába nyúlt az ünneplés.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Annak ellenére, hogy Franciaország 4:2-re legyőzte Horvátországot, a horvát szurkolók nem szomorúak. Jól buzdították csapatukat és méltán lehetnek büszkék rájuk, hiszen az ezüst is nagyon szépen csillog.

labdarúgó világbajnokság
orosz
horvát
francia
döntő

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.