Ugrás a tartalomra

Láva zuhant egy turistahajóra Hawaii-n

2018.07.17
07:01
2024.03.19
08:41
Forrás
MTI
A Hawaii Nagy Szigetén (Big Island) tomboló Kilauea vulkán lávakitörése egy turistahajóra zuhant hétfőn, a helyi hatóságok - korábbi jelentésüket módosítva - azt közölték, hogy 23-an sérültek meg.

Az első hivatalos jelentés még legalább 13 sérültről szólt. A tíz újabb sérültet nem kellett kórházba vinni, a kikötőben ellátták őket.

Tanjug via AP/Hawaii Department of Land and Natural Resources

Az amerikai sajtójelentések lávarobbanásként írják le a történteket. A turistahajó körutazását kifejezetten a láva közelébe szervezték, hogy az érdeklődők az óceán felől csodálhassák a természeti jelenséget.

Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, File

A Kilauea már két hónapja folyamatosan aktív, és a vulkáni tevékenység még erősödik. Az illetékes hatóságok és a különböző szervezetek tisztségviselői ugyan folyamatosan figyelmeztetik az embereket a veszélyekre, de ennek ellenére is több utazási iroda szervez hajóutakat a tűzhányó közelébe.

Hawaii
vulkán
láva
turistahajó

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.