Ugrás a tartalomra

Rákóczi Szövetség: Meglesz az egymillió hitelesített aláírás

2018.07.18
10:12
Forrás
MTI
Néhány országban még zajlik a hitelesítés, de így is már csak 10-13 ezer aláírás hiányzik, ahhoz, hogy több mint egymillióan támogassák a Minority Safe Packet - nyilatkozta Csáky Csongor.

 Az Európai Unió tagállamainak nagy részében a hatóságok megvizsgálták az összegyűjtött aláírásokat és hitelesítették, amit lehetett - ismertette a a Rákóczi Szövetség elnöke.

A kezdeményezést leginkább három országban, Magyarországon (530 ezer), Szlovákiában (60 ezer) és Romániában (255 ezer) támogatták. "Ez azt jelenti, hogy a kárpát-medencei magyarságnak óriási szerepe volt abban, hogy ez a polgári kezdeményezés sikerre jutott" - fogalmazott Csáky Csongor, hozzátéve, hogy legalább hét tagállamban kellett egy bizonyos támogatottsági szintet elérnie az ügynek.

Még nem zárult le a hitelesítés például Olaszországban, Lengyelországban és Ausztriában, de már most kijelenthető, hogy sikeres volt az aláírásgyűjtés - közölte.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy a politikai egyeztetések, illetve a jogi procedúra után - egy-két éven belül - valóban védelmet kaphatnak az őshonos kisebbségek az unióban.

Minority Safe Pack
Csáky Csongor

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.