Ugrás a tartalomra

Hazatérhetnek a thaiföldi barlangrendszerből kimentett gyermekek

2018.07.18
23:15
Forrás
hirado.hu
A thaiföldi barlangrendszerből kimentett gyermekek egyhetes kórházi kezelést követően hazatérhetnek szüleikhez – közölte Patcsanivan Inta klinikai pszichológus szerdai sajtótájékoztatóján.

A tizenkét fiú – mindegyik egy ifjúsági labdarúgócsapat tagja – edzőjükkel még június 23-án rekedt a föld alatt. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A mentőalakulatoknak végül sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a thai haditengerészet egyik búvárja életét vesztette a veszélyes művelet során. Az orvosok szerint mindannyian jó szellemi állapotban vannak, és jó egészségnek örvendenek lábadozásukat követően. 

Thaiföld
barlang

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.