Ugrás a tartalomra

Legutóbb három hete emelkedett a sertésből származó termékek ára

2018.07.20
14:18
2018.07.20
16:45
Forrás
Pannon RTV
A marhahússal ellentétben a disznóhús az utóbbi két hétben nem drágult meg számottevően.

A csontozott sertéscomb ára korábban is 460 és 490 dinár között volt. Legutóbb három hete drágultak meg a sertésből származó termékek, de azóta a zentai hentesüzletek többségében a húsok ára változatlan.

Vicei Ilona mélyhűtőjében jelenleg nincs sertéshús. A zentai nyugdíjas elmondása szerint az elmúlt hónapokban egyre ritkábban készít ebédet marhahúsból vagy disznóhúsból. „Baromfiból főzök. Tanyai baromfiból. Ezt általában olcsóbban meg tudom venni. Finomabb is. De a disznóhús hiányzik. Nem tudok töltött paprikát és töltött káposztát készíteni a baromfi húsából. Úgyhogy nem annyi húst fogunk enni, mint eddig.”

 

A Zentán található hentesüzletek nagy részében a sertéshús ára a legutóbbi drágulás óta stagnál. Belec Csaba hentes szerint a héten néhány termék ára még csökkent is. „A karaj 389 dinár, a nyakas karaj 409 dinár, a comb pedig 449 dinár. Ezek az új árak. Korábban 469 dinár volt a comb, 439 volt a nyakas karaj, 409 pedig a karaj.”

Csernák János és családja 70 anyakocát tart Törökfalun. A gazdálkodók szerint a jelenlegi értékesítési árak kedveznek a tenyésztőknek. „Jelenleg a hízó ára az 145 dinár plusz az adó. A malac ára 210-220 dinár körül mozog. Úgy gondolom, az értékesítési árral nincs nagy probléma. Kereslet is mindig van. A jó disznót mindig könnyű eladni.”

A tenyésztő hozzátette, a fennmaradásukhoz folyamatosan bővíteniük kell az állományt, hiszen a bevétel csak így fedezi a kiadásokat.

disznó
sertés
hús
ár

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.