Ugrás a tartalomra

Kígyózó kocsisorok a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn

2018.07.22
15:20
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Több órába telik a Horgos-Röszke autópálya-határ átlépése. Az autóbusszal utazók is órákat várnak a határon. Az illetékesek azt javasolják, hogy aki csak teheti, a kisebb átlépőknél próbálkozzon.

Több órát is vesztegelnie kellett annak, aki a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn Magyarországról szeretett volna Szerbiába jutni. Ezért többen úgy döntöttek, hogy visszafordulnak. Volt, aki a vasárnap délelőtti órákban az autótömeg láttán meg sem próbálkozott azzal, hogy az Európai Unióba utazzon: „Eljöttünk ide, és visszafordultunk, amikor megláttuk, hogy tumultus van. Nem mentünk át. Visszafordulunk.”

A görög tengerpartról visszaérkező turisták arról beszéltek, hogy bosszantja őket, hogy minden alkalommal sokat kell várniuk a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn. Hozzátették: a görög-macedón, illetve a Macedónia és Szerbia közötti átlépőn sem jobb a helyzet: „Nagyon nem vagyunk vele megelégedve. Itt mindig sokat kell várni. Az összes határon, ahonnan jövünk - mert Görögországból jövünk - mindenhol ez van.”

Egyesek az esős, ősziesebbnek ható idő ellenére is autójuk mellett ácsorogva várták, hogy haladjon a sor. 

Az autósok csupán araszolva tudtak haladni:
„- Fél nyolctól várunk. Most mennyi is van, 10:30. Szóval 2,5 - 3 óra, körülbelül.
- Megvannak elégedve azzal, amilyen gyorsan ellenőrzik az útleveleket, ahogy a határ megy?
- Nem igazán. Lehetne picikét gyorsabb is.”

Az illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy aki kerülni szeretné a tömeget, az a kis határátkelőknél próbálkozzon. Vasárnap a déli órákban a Horgos-Röszke közúti átlépő szerbiai oldalán percek alatt átérhettek a gépjárművezetők.

Az illetékesek emlékeztetnek, hogy a nyári szabadságok ideje alatt, az elkövetkező hetekben is számítani lehet tumultusra.

Horgos
Röszke
határátkelő

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.