Ugrás a tartalomra

Horgoson újra megnyitották a játszóteret

2018.07.22
14:10
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A falu egyetlen, évekkel ezelőtt bezárt játszóterét a horgosi Művelődési Ház közvetlen közelében helyreállították, új és felújított játszóeszközökkel és biztonsági kamerákkal is ellátták.

A szombati kora délutáni napsütés, a frissen sütött palacsinta csábító illata, de legfőképpen az újonnan megnyitott játszótér nagy számban csalogatta a horgosi Művelődési Ház közvetlen közelében lévő játszótérre a gyerekeket.

Gubica Viktória a libikókát élvezte a legjobban, mert ezen a kisöccsével együtt játszhat. Bátori Klaudiának pedig a csúszda és a különleges, új hinta tetszett a legjobban: „Amikor kisebb voltam, akkor is szerettem csúszdázni, de hintázni is nagyon szeretek.”

A játszótér területét kitakarították, új kerítést építettek, a játékszereket felújították, átfestették, és újakat is kihelyeztek. A gyerekek biztonságának és a játszótér állapotának megőrzése érdekében biztonsági kamerákkal figyelik és felügyelik a területet.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ez nagyon széleskörű összefogással tudott létrejönni. Itt a helyi lakosok, civil szervezetek, vállalkozók részéről volt egy nagyon szép összefogás, ami utána azt eredményezte, hogy egy majdnem vadonatújnak tűnő, átfestett, rendezett kitakarított játszótérrel lett gazdagabb Horgos, sok évnyi várakozás után.”

A felújítást Magyarkanizsa Önkormányzata mintegy félmillió dinárral támogatta. A játszóteret a gyerekek reggel kilenctől este nyolc óráig vehetik birtokba. Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert szerint az ilyen projektek is hozzátartoznak az önkormányzat családbarát programjához.

Horgos
játszótér
Fejsztámer Róbert

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.