Ugrás a tartalomra

Szentmise, vásár Kishomokon

2018.07.28
14:42
2018.07.28
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kirakodó vásárral, szentmisével és kultúrműsorral ünnepelték a kishomokiak a falunapot, a közösségi téren.

Ünnepi szentmisével kezdődött a falunap Kishomokon. Az ezt követő kultúrműsorban a helyi gyerekek mellet bemutatkoztak a martonosi kultúregyesület tagjai is.

A kishomoki fiatal fellépőket Harasztkó Ilona, egykori helyi osztálytanító készítette fel.

Harasztkó Ilona: „Ilyenkor össze tudunk jönni, egymással elbeszélgetni, találkozom a kortársaimmal, akikkel együtt nőttek fel a gyerekeink, akiket tanítottam, azok a diákok mind a hetven valahány ember.”
 

Az eseményre a környékbeli településekről is szép számban érkeztek érdeklődők. Ilyenkor a faluból elszármazottak is visszatérnek.

Sors Endre, tanácstag, Martonos HK: „Nagyon fontosnak tartják az összejöveteleket, mert egy évben egyszer találkoznak, akik már pár éve elvándoroltak. Vannak itt Romániától kezdve minden irányból, és ennek nagyon örülök én is, mert nagyon nehéz ezt megszervezni, de különben ez nagyon nagy öröm számomra.”

A 120 lelket számláló Kishomoknak ez minden évben a legjelentősebb eseménye.

Horváth Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „ A kishomoki lakosok várják, mert egyházi ünnepük, állami ünnepük nincs. Ez családi ünnep. Úgy veszik, mint a falunak, ennek a kis maroknyi háznak, településnek az ünnepe, és úgy érzik, hogy az övék. Ezért  kijönnek és ünnepelnek.”

A rendezvény Magyarkanizsa önkormányzatának, valamint a helyi vállalkozók támogatásával valósulhatott meg.

Kishomok

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.