Ugrás a tartalomra

Mozgássérült egyetemisták rehabilitációját pénzeli a vajdasági kormány

2018.07.28
17:55
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány 1 millió kétszázezer dinárt különített el, hogy 10 újvidéki mozgássérült kísérőjével 10 napos rehabilitáción vehessen részt a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben.

Az ott tartózkodó mozgáskorlátozott egyetemistákhoz látogatott el Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök és Zoran Milošević felsőoktatási titkár.

A politikusok látogatásuk alkalmával megismerkedtek azokkal a diákokkal, akiknek a rehabilitációs kezelése jelenleg is zajlik a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben. A tartományi kormány idén első ízben különített el ilyen célokra nagyobb összeget. Zoran Milošević, felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár: „Hiszem, hogy a mozgáskorlátozott egyetemisták megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, ugyanis ők jelentik a társadalmunk jövőjét. Ezzel a kis gesztussal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulással töltött napjaikat, életüket könnyebbé tegyük, hogy készen álljanak a következő tanévre.”

Az Újvidéki Egyetem falai között körülbelül 80-90 mozgáskorlátozott diák tanul. Ana Ilić, programkoordinátor, Újvidéki Fogyatékkal Élő Diákok Szervezete: „Beláttuk, hogy egy mozgáskorlátozott egyetemistának nagy fizikai kondícióra van szüksége, mert minden napja nagyon dinamikusan zajlik, és azt gondoljuk, hogy ez rendkívül fontos számukra egyénileg és általánosságban is.”

A gyógyfürdő medencéinek felújítása 26 millió dinárba került - emelte ki Slobodanka Drndarski, az intézmény igazgatója. „Az első lépés a medenceblokk felújítása volt, amelyet a különleges igényű személyeknek megfelelően alakítottuk ki. A következő lépés az emelők beszerzése volt a medencékhez és a kádakhoz a tartományi egészségügyi titkárság támogatásával.”

A képviselők elmondták, hogy a jövőben folytatni szeretnék a mozgáskorlátozottak támogatását.

Vajdaság
kormány
mozgássérült
mozgáskorlátozott
Magyarkanizsa
Gyógyfürdő

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.