Ugrás a tartalomra

Megtartották a Fodrozik a Tisza vize népzenei találkozót Adorjánon

2018.07.29
12:04
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Szőke Tisza Művelődési Egyesület által szervezett eseményen a község szinte minden települése képviseltette magát.

Az adorjáni kultúrotthonban az 1989-ben alakult völgyesi Aranykalász Művelődési Egyesület is fellépett. Az idén 9 taggal érkeztek. Dobó Márta, elnök, Aranykalász Művelődési Egyesület, Völgyes: „Nagyon fontosnak tartjuk ezeket az összejöveteleket. Nagyon fontos találkozni, előadni a saját településünkről hozott népdalokat és tanulni egymástól. Most is egy völgyesi csokorral érkeztünk, Losoncz Orbánné Tóth Erzsébet hagyatékából.”

A rendezvényen részt vett az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület is, akik az ünnepi szentmisén is tiszteletüket tették. Kádár Judit, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Orom: „Már több éve járunk Adorjánra a népzenei találkozóra. Fontos, hogy összetartsuk a közösséget. Ebben az évben nekem most különösen tetszett, hogy szentmisével kezdtük, mert ezzel még ünnepélyesebbé vált a rendezvény.”

Baráth Katalin, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület elnöke szerint az esemény célja a község népdalkórusainak munkásságának megismerése, és mindenekelőtt a barátkozás, a kapcsolatok ápolása, amibe újdonságokat is vittek az idei évben. „Az idén kitaláltuk, hogy a szentmisével kezdjük. Gyönyörű volt, zengett a templom a sok énekestől. Amikor lebonyolódik a találkozó hivatalos része, egy kötetlen vacsorával és táncmulatsággal kedveskedünk a résztvevőknek.”

A népzenei találkozó létrejöttét Adorján helyi közössége, Magyarkanizsa önkormányzata, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

népzenei találkozó
Adorján
Szőke Tisza Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.