Ugrás a tartalomra

Közel 250 kutya vár befogadóra az óbecsei menhelyen

2018.07.31
13:38
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Az utóbbi években sokat javultak a tartási körülményeik a Komunalac Közvállalat által fenntartott menhelyen, de közülük még mindig nagyon kevés talál új családra.

Kutyatáp és konzerv érkezett kedd délelőtt az óbecsei menhelyre. Az adományt Olajos Ági hozta a befogadó családokra váró ebeknek. Nagy részük az utcáról került ide, néhányukat viszont a felelőtlen gazdájuk hagyott a menhely előtt. Olajos Ági, Óbecse: „Most, amit itt látok, az szívszorongató, nagyon-nagyon sajnálom őket. Ezt a kiskutyust most nézzék meg. Ha igaz, valaki bedobta zsákostul és annyira fél. Több mint valószínű, hogy haza is fogom vinni.”

A menhely nagyrészt a civilek adományainak köszönhetően gondoskodik a kutyákról. Tíz éve támogatja a menhelyet egy francia szervezet is, ez idő alatt 300 kutyát fogadtak örökbe külföldön a közreműködésükkel. A szervezet önkéntesei most is épp Óbecsén segédkeznek. Célin Lalet, Nobody′s Dog, Franciaország: „Azért vagyunk itt, hogy anyagilag segítsük a kutyák örökbefogadásra való előkészítését, oltását, ivartalanítását.”

A menhely működését nem csak adományokkal lehet segíteni. Önkéntesek vettek részt a napokban a menhely fejlesztésén, a francia szervezet támogatásával ugyanis új ketrecek készültek és nemsokára betonozni is fognak újabb részeket az udvaron. Kristina Stepanov, munkatárs, Komunalac Közvállalat, Óbecse: „Mindig jól jön az önkéntesek segítsége, hogy dolgozzanak a kutyák körül, felkészítsék őket az örökbefogadásra, fésüljék őket. Gyakran kell segítség a kölykök körül és élelem, de az állatorvoshoz történő szállítás is néha gondot jelent.”

A leginkább mégis örökbefogadókra lenne szükségük a kutyáknak. A 150-es befogadóképességű menhelyen jelenleg több mint 200 felnőtt és közel 60 kölyökkutya vár új gazdira.

Óbecse
kutya
menhely

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.