Ugrás a tartalomra

Már a Google Térkép szerint sem lapos a Föld

2018.08.03
23:27
2023.11.02
09:09
Forrás
index.hu
Ha megnyitjuk a Google Térképet a számítógép böngészőjében, és elkezdünk távolodni az éppen megjelölt ponttól, egyszer csak elkezd szokatlanná válni az elénk táruló kép.

Eddig a Térkép laposan jelenítette meg a világtérképet, és emiatt máshogyan töltődtek be az újabb és újabb szomszédos területek zoomolás közben. Az új nézeten látványosabban jelennek meg az általunk bejárt távoli pontjai a Földnek, és ha ez nem lenne elég, műholdas nézetre kapcsolva a világűr sötétje jelenik meg, a háttérben láthatóvá válnak a távoli csillagok, kirajzolódik az éjszaka és a nappal határvonala. Egyelőre csak böngészőben jelenik meg a gömbölyű Föld, a WebGL nevű megoldásnak hála, a mobilos verzión viszont még a megszokott lapos nézetet kapjuk.

Google
föld

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.