Ugrás a tartalomra

Összeöntötték a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát

2018.08.04
17:27
2024.03.19
08:41
Forrás
MTI
Ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program keretében a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát ma a Beregszász melletti Mezőgecsében.

Az ünnepségen mondott köszöntőjében Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, a magyar Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy az idei összmagyar búzaösszeöntés helyszínéül azért választották Kárpátalját, mert jelenleg a kárpátaljai magyarok, és köztük a gazdák szenvednek leginkább szükséget.

A rendezvényen elhangzott, a Fehér- és Fekete-Tisza forrásából vették a vizet, amellyel a Magyarok kenyerét fogják dagasztani. A Kárpátalján maradó búzát az ukrán állam által nem támogatott egyházi fenntartású magyar oktatási és gyermekintézményeknek adományozzák.

magyarok
kenyere
búza
összeöntötték
Kárpát-medence

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.