Ugrás a tartalomra

Az év eddigi legmelegebb hete jön

2018.08.06
11:40
2024.03.19
08:41
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Forró napok jönnek 30 Celsius fokot meghaladó nappali csúcshőmérséklettel. Még éjszakánként is 20 fok fölött marad a hőmérséklet - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Sárga hőségriadó van érvényben egész Szerbiában, ahol hétfőn és kedden rekkenő hőség várható, szerdán pedig a hőmérő higanyszála a 35 fokot is elérheti. A polgároknak azt javasolják, hogy a nap legforróbb szakában lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban, és fogyasszanak minél több folyadékot.

Magyarországon szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb, 36,6 Celsius-fokos maximumát, amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn. Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30-hoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordok 39, 40 fok körül vannak.

legmelegebb
forró
hőség
hőségriadó

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.