Ugrás a tartalomra

Gyorsabb lesz a fizetés a Szabadegyetemnél található parkolóban

2018.08.06
15:27
2018.08.06
16:48
Forrás
Pannon RTV
Egy új, automatizált rendszerrel felszerelt kiléptető kaput fog kapni a szabadkai Szabadegyetemnél található parkoló.

A szabadkai Parking Kommunális Közvállalat ezzel a megoldással szeretné tehermentesíteni a már meglévő kaput, hogy a parkolóból kifelé zökkenőmentesebben tudnak majd haladni a gépkocsik.

A szabadkai Parking Közvállalat, egy új fizetőkaput tervez építeni a már meglévő régi mellé. Mint ahogy az mögöttem is jól látszik, feltorlódnak a sorok a parkolóból kifelé menet. Az új kapu, amely automatizált rendszerrel lesz ellátva, tehermentesíteni fogja a már meglévő régi kaput.

A Szabadegyetem parkolója sok szempontból is hasznos megoldás sok ember számára. A parkoló már kora délelőtt megtelik autókkal, és így van ez egészen a nap végéig.

Ördög Endre: „Ez a legjobb parkoló. Azért mert az ember elmegy egy másik parkolóba, egy-két óráért a telefonba kell beütögetni mindenfélét. Itt pedig itt hagyom, és ha tovább tart a dolgom, akkor nincs probléma, kifizetem, s rendben van.”

A parkoló jelenlegi kapacitása mintegy 280 gépkocsi.

Milorad Slijepčević, igazgató, Parking Kommunális Közvállalat: „Egy elektromos-fizetőkapuról van szó, hasonló mint az autópályákon. Az ügyfeleink, akik a parkolóinkat használják, eljöhetnek majd az irodánkba, és itt egy szerződés aláírása után, egy kártyát kapnak majd, amit időnként pénzzel tölthetnek fel.”

Szeptember elsején kezdik majd felszerelni az új, automata sorompót a parkoló kijáratánál. A beruházás összege eléri majd a 4,5 millió dinárt. A parkolás ára nem fog változni.

Szabadka
Szabadegyetem
parkoló

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.