Ugrás a tartalomra

91 ezer dinár az orvosoknak, 67.500 a tanároknak

2018.08.07
17:55
2024.03.19
08:41
Forrás
Blic
Ezt ígéri a 2019 január elsejétől hatályba lépő fizetési osztályok rendszere Szerbiában. A szakorvosoknak 15, az egészségügyi nővéreknek 12, a tanároknak pedig mintegy 10 százalékos bérnövekedés jár.

A Blic napilap ír a tervezetről, amely az új év első napján kerül majd bevezetésre. A Blic információi szerint az a cél, hogy azoknak a munkavállalóknak növeljék meg legjobban a szorzószámaikat, akiknek a munkája a legkevésbé van megbecsülve anyagilag. A tényleges fizetések az orvosok és a tanárok esetében is egyebek mellett az egyéni foglalkoztatottságtól és az órák számától, vagy az ügyeletben töltött óráktól is függ majd.

Az illetékes minisztériumok szerint jelenleg az egészségügy és az oktatás a két fő prioritás. Živorad Mrkić, az Új Egészségügyi Szakszervezet elnöke elmondta, azért fontos az egészségügyi dolgozók és az oktatásban foglalkoztatottak fizetéseinek növelése, hogy ezzel hosszútávon megakadályozható legyen a szakemberek kivándorlása.

orvos
tanár
nővér
fizetés
béremelés

Most

11:06, Frissítve: 12:21

Felújult a kispiaci művelődési ház

Az átadáson jelen volt Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és delegációja, akik ezt megelőzően Martonosra és Magyarkanizsára is ellátogattak.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.