Ugrás a tartalomra

Gučán már szólnak a trombiták

2018.08.09
13:43
2018.08.09
17:09
Forrás
Magyar Szó, Tanjug
Elkezdődött ma délelőtt Gučán a rézfúvósok 58. találkozója, amelyre sok ezer vendéget várnak Szerbia minden részéről és a környező országokból, de más kontinensekről is.

Az előző évekhez képest változás, hogy idén Gučán nincsenek nagyszabású koncertek, hanem visszatérnek a fesztiváli hagyományokhoz, és csakis a trombitások szórakoztatják a nagyérdeműt. Idén közel 20 zenekar verseng a győzelemért, amit majd vasárnap hirdetnek ki.

A különféle vetélkedők mellett a trombitazene olyan nagyjai is fellépnek, mint Saša Krstić, Ekrem Mamutović és Dejan Lazarević. A hagyományokhoz híven a rézfúvósok nagyszabású felvonulására is sor kerül, amikor az igazi hagyományos, lakodalmas, balkáni trombitazene is betölti majd Guča utcáit táncra hívva kicsiket és nagyokat.

Guča
trombita
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.