Ugrás a tartalomra

Megkezdődött Hajdújárás egyik legnagyobb illegális hulladéklerakójának felszámolása

2018.08.10
13:50
2018.08.10
16:29
Forrás
Pannon RTV
A területre már évek óta hordják állítólag a szemetet különböző cégek és magánszemélyek is. Becslések szerint a felhalmozódott hulladék elszállítása több hétig tarthat.

Hajdújárás észak-nyugati részén, áthajtva a felüljárón, a gyümölcsösök között, egy óriási hulladéklerakót alakult ki. Persze illegálisan. Állítólag több, a környéken dolgozó cég és magánszemélyek is itt szabadultak meg feleslegessé vált dolgaiktól, szemétjüktől.

Fehér Illés, hajdújárási elnök, SZHP: „Ez a szemét, ez 15-20 éve itt van és nagyon örülünk annak, hogy végre elkezdték eltakarítani. A nép meg lesz lepődve. Külön köszönetet mondunk ezért a városnak, polgármesterünknek, Bogdan Labannak, a Szerb Haladó Párt szabadkai vezetőségének, külön a zöldeknek.”

A szemét mintegy 4000 négyzetmétert borít be. Közel öt méter mély a hulladékhallom mélysége. Bojan Šoralov, elnök, Zöld Szabadkáért Polgári Egyesület: „A projekt célja nem csak az, hogy megtisztítsuk az illegális hulladéklerakót, hanem hogy 20 év után, most először eltávolítsuk innen a szemetet. Mit is jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a szemetet elhordjuk a szabadkai hulladéklerakóba. Eddig a szemetet ebbe a gödörbe dobták, innen terjedt szét, majd benőtte a gaz. Ez megengedhetetlen ha környezetvédelemről beszélünk.”

Az illetékesek elmondták, hogy több szemetelőről is készült felvétel, ami alapján felelősségre lehet majd vonni a tetteseket.

Hajdújárás
Szabadka

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.