Ugrás a tartalomra

Továbbra is inkább külföldre költöznének a fiatalok

2018.08.11
08:15
2024.03.19
08:33
Forrás
Tanjug, Vajdaság MA
A szerbiai fiatalok 63 százaléka azt tervezi, hogy külföldön keres munkát tanulmányai befejezése után.

Ez derült ki a Fiatalok hangja a demokratikus folyamatokban elnevezésű projekt keretében végzett felmérésből. Attól tartanak ugyanis, hogy Szerbiában nem találnak gyorsan munkát, vagy nem a szakmájukban helyezkednek el.

Snežana Klašnja, sport- és ifjúságügyi minisztersegéd azt mondta, a munkanélküliség az egyik alapvető kihívás, amivel a szerbiai fiatalok szembesülnek, hangsúlyozta azonban, hogy a kormány elkötelezett a fiatalok iránt. Szerbia a fiatal tehetségeket támogató alapon keresztül 2008 óta 24 400 fiatalnak adott ösztöndíjat, amire az állam 6,7 milliárd dinárt különített el, és az alap éves szinten 3200 fiatalt támogat.

fiatalok
kivándorlás
külföld

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.