Ugrás a tartalomra

Hat testvérvárosi küldöttség érkezett Zentára

2018.08.11
08:24
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Europe for Citizens program keretében mutatkoztak be a városok képviselői pénteken a városháza dísztermében. Az elkövetkező napokban a városok delegációi műhelymunkában vesznek részt.

Csaknem kétszázötven vendég érkezett Zentára Kranjból, Tiszafüredről, Budavárról, Dunaszerdahelyről, Niš Medijana városrészéből és Székelykeresztúrról. Hájos Zoltán, polgármester, Dunaszerdahely, Szlovákia: „Tapasztalatot gyűjtónk egymás munkája kapcsán. A szolidaritás tekintetében is előre tudunk lépni. Sok olyan társadalmi csoport évről évre mind több támogatást igényel.”

Az önkormányzati képviselők mellett humanitárius ügyekkel foglalkozó civil szervezetek is érkeztek Zentára. A testvérvárosok delegációinak tagjai műhelymunkában vesznek részt, amelynek a témája a közös szolidaritás. Osztojin Olivér, projektkoordinátor, Europe for Citizens: „Az eredményeket a plenáris- illetve zárókonferencián fogják ismertetni. Leginkább a nemek közötti egyenjogúságról és a generációk közötti párbeszédről lesz szó.”

A Városháza dísztermében Czegledi Rudolf Zenta község polgármestere köszöntötte a testvérvárosok képviselőit. „Fontosnak tartom, hogy a testvértelepüléseinkkel egy-egy programot fel tudunk dolgozni, át tudunk beszélni. A civilek is meg tudnak itt jelenni. Kapcsolatokat teremtünk, hiszen a testvértelepülési kapcsolatok fontos célja, hogy ne csak az önkormányzati vezetők találkozzanak, hanem a polgárok is új kapcsolatokat teremtsenek.”

Czegledi Rudolf hozzátette, a program egy 24 ezer euró értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.

testvérváros
küldöttség
Zenta

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.