Ugrás a tartalomra

Évzáró csapattábort tartanak a vajdasági cserkészek a Hevér tanyán

2018.08.11
09:36
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Jegricska szőregi partjára öt településről érkeztek kiscserkészek. A Mátyás király-emlékév jegyében zajló csapatépítő tábort a temerini cserkészcsapatok szervezték.

Dalolva érkeznek vissza a kis cserkészek a portyáról. Míg az idősebbek egy 10 kilométeres túrán vettek részt, addig a három fiatal őrs a 3 kilométerre levő tanyahelyen portyázott a nap folyamán. Itt különböző ügyességi játékokban mérték össze erejüket. Teleki Viktória, Temerin: „Hullahopp karikával ügyeskedtünk, de volt zsákba ugrálás és talicskázás is.”

A cél az, hogy a csapatok megvásárolják az ügyességi fokozatukat jelző különböző színű szalagokat. Bujdosó Igor, Temerin: „Játszunk ilyen játékokat és aki a legtöbb pénzt gyűjti, az jár legjobban, ugyanis vannak arany- meg ezüst-érmék, és ezekből kell megvenni a szalagokat.”

A sikerhez nagyban hozzájárulnak az őrsvezetők is. Fuszkó Rita, őrsvezető, Temerin: „A vezetés elsősorban példa. A gyerekeinknek meg kell mutatnunk hogyan mozogjanak, de a lényeg, hogy összekovácsoljuk őket, hogy egy őrsként elérjenek valami sikerélményt.”

A versengés idén a Mátyás király-emlékév jegyében zajlik, így a gyerekek a hét folyamán az igazságos magyar királyról szóló legendákat is tanulmányozták. Losonc Ádám, Hajdújárás: „Legjobban A Mátyás király és az egyszer volt Budán kutyavásár történet tetszett. Megtanultam, hogy nem szabad lopni, nem szabad csalni, nem szabad hazudni.”

A csapattábor a szeptemberben kezdődő cserkészév záróprogramja. Patarica Edvin, szervező, Temerini Cserkészcsapatok: „Az év folyamán folyamatos a cserkészmunka, és ezt a tudást, illetve gyakorlatot, amit elsajátítanak a cserkészeink, itt tudják a csapattáborban alkalmazni. Ízelítőt nyernek az őrsi szellemből, kipróbálják a körlet kiépítésétl és hasonlókat.”

A Temerini Cserkésztáborba a helyieken kívül Csantavérről, Királyhalomról, Hajdújárásról, Keviről és Bogarasról is érkeztek résztvevők, így a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 12 csapatából 5 képviseltette magát. Úri Szűcs Réka, segédtiszt, csapatmentor, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség: „Ez az évnek a megkoronázása. Igazából ez a legnagyobb élmény a gyerekeknek az egész cserkészévben, és utána ebből az élményből táplálkoznak és ez motiválja őket.”

A vajdasági cserkészcsapatok évzáró táborát a temerini önkormányzat mellett a Magyar Nemzeti Tanács, a magyar kormány és a magyar nemzetpolitikai államtitkárság támogatta.

cserkészek
csapattábor
Hevér tanya

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.