Ugrás a tartalomra

Hatmillió euró a migránsok ellátására és határvédelemre

2018.08.12
17:24
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió hatmillió eurót ad Bosznia-Hercegovinának, hogy kezelni tudja az egyre több migráns jelenléte miatt kialakult helyzetet

A pénzt a határon átlépő migránsok ellenőrzésére, regisztrációjára, ellátására, elszállásolására, valamint a határvédelem erősítésére használhatják majd fel. Ezzel a lépéssel Bosznia-Hercegovina lassan egy nagy befogadóközponttá válhat. Ráadásul Sebastian Kurz osztrák kancellár korábban úgy nyilatkozott, hogy a migránsokat az EU külső határainál kell megállítani, majd pedig gyorsan vissza kell őket juttatni a hazájukba - ez lehet az egyik oka annak, hogy egyre több a migráns Boszniában. Az Európai Tanács 2007 óta 24,6 millió eurót adott a migrációs kérdések megoldására, valamint a határvédelem erősítésére Bosznia-Hercegovinának.

Bosznia-Hercegovina
migránsok

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.