Ugrás a tartalomra

Közel 500 külföldi táncos mutatja be nemzete népi táncait az Óbecsei Folkfesztiválon

2018.08.14
11:46
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A néptánc négynapos ünnepén közel ötszáz külföldi táncos mutatja be nemzete népi táncait. Ma este macedóniai, horvátországi és kolumbiai fellépők előadását élvezheti a közönség.

Pár tánclépés a községháza előtt, zászlós felvonulás a színpadig és ünnepélyes megnyitó – így kezdődött el hétfőn Óbecsén a második Óbecsei Folkfesztivál. Milutin Ludajić, Óbecse: „Nagyon örülök, hogy Óbecsén, ezen a szép helyen, a nemrégiben felújított téren ilyesmi történik. A tér a szó legjobb értelmében elnyerte a funkcióját, más rendezvényeket is tartanak itt. Végre Óbecsén is szép élményekben lehet részünk.”

Négy nap alatt csaknem ötszáz táncos lép fel Óbecsén, akik Romániából, Bosznia-Hercegovinából, Olaszországból, Görögországból, Bulgáriából, Macedóniából, Koszovóról, Magyarországról és Kolumbiából érkeztek. „Először járunk Szerbiában, szeretnénk megismerni az Önök kultúráját és táncát, és szeretnénk megtanulni néhány tánclépést is, mert azt hallottuk, hogy az Önök tánca gyönyörű.”

Hétfő este a házigazdák, az óbecsei Đido Művelődési Egyesület táncosai is bemutatkoztak. Milana Dražić, tag, Đido Művelődési Egyesület, Óbecse: „Tavaly elég sok néző volt, az idén még többre számítunk. Számos országból érkeznek a táncosok, több kontinens sokféle kultúráját láthatjuk.”

Az idén nemcsak ezt a fesztivált, de a múlt heti Tanderbal Tiszai Fesztivált és az Óbecse Éjjel koncertestet is másodszor szervezték meg Óbecsén. Dragan Tošić, polgármester, Óbecse: „A Folkfesztivál nagyon fontos Óbecse számára, ez annak a fajta toleranciának a megnyilvánulása, amelyről állandóan beszélünk. Mintegy tíz országból érkeztek hozzánk és 3-4 napig Óbecsén is maradnak.”

A csütörtökig tartó rendezvény programjai minden este fél 9-kor kezdődnek a főtéren, ahol népművészeti bazár is várja a látogatókat.

Óbecsei Folkfesztivál
Óbecse
néptánc
fesztivál

Most

17:17, Frissítve: 17:31

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.