Ugrás a tartalomra

Nagyboldogasszony ünnepe van

2021.08.15
13:27
2021.08.15
19:17
Forrás
Pannon RTV
A katolikus egyházban ez számít a legnagyobb Mária-ünnepnek. Ennek kapcsán szentmisét mutattak be Topolyán, a Sarlós Boldogasszony templomban.

Harkai Erzsébet rendszeresen jár a hétvégi szentmisékre. Nagyboldogasszony napja azért is jelent sokat számára, mert így gyűjt hitet és reményt a jövőben való boldoguláshoz: „Ha bírok, akkor vasárnaponként eljárok a misére, vagy szombaton este, vagy vasárnap este, amikor bírok.”

Az istenszeretőknek minden a javára válik - vélekedik Bencsik Irén, aki gyakran jár a topolyai templomba: „A szentmise a mindennapjaimnak a része. Erőt ad, feltöltést a napi küzdelmekben, ami minden embernek van, nekem is.”

Nagyboldogasszony napján egy olyan hittételt ünneplünk, amit gyakorlatilag az első század óta vall a kereszténység - mondta Szakály József atya: „Ennek az ünnepnek nagyon kötött imádságos rendje, énekrendje van, nagyon kötött papi szövegek állnak rendelkezésre ilyenkor. Egyébként minden szentmisén. Ennek az ünnepnek talán az a különlegessége, hogy akármilyen napra esik, most éppen vasárnapra, de akármilyen napra esne, mindig a legnagyobb ünnepélyességgel kell megtartani és megünnepelni.”

Szakály József hozzátette, amit Szűz Mária mennybevitelének eszméjében beteljesülni látunk, arra vágyunk mi is.

Nagyboldogasszony
katolikus
egyház
Mária-ünnep

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.