Ugrás a tartalomra

A bogarasiak közös erővel tataroztatták az iskolát

2018.08.17
15:58
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Felújított tantermekben kezdhetik meg a bogarasi óvodások és diákok az új tanévet. A 470 lelket számláló falu összefogása példaértékű, hiszen közös erővel valósították meg az épület felújítását.

Bogaras szélén található az a sárga alapon piros mintás épület, amelyen belül működik az óvoda és az iskola is. A benne lévő helyiségeket az idén nyáron újították fel. A szülői tanács kezdeményezésére egy jótékonysági bált szerveztek, és az itt befolyt összeget a tatarozási munkálatokra fordították. Mintegy 80 ezer dinár gyűlt össze. Emellett a helyi közösség különféle eszközökkel is hozzájárult a fejlesztésekhez. Pósa Tamás, elnök, Bogaras HK: „Beszereztünk sötétítő függönyöket az osztályba, tudtunk egy takarítógépet is beszerezni. Gondolok itt még ilyen kommunális dolgokra is. Problémák voltak a szemételszállítással. Ezt is realizálni tudtuk, és be tudtunk még szerezni két konténert, amelyeknek teljesen zárható a teteje.”

A fejlesztésekhez a zentai önkormányzat is hozzájárult. Perpauer Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tag, Zenta KT: „Az önkormányzat természetesen a belső felújítást támogatja, és most azon dolgozunk, hogy a nyílászárókat is ki tudjuk cserélni, hiszen számunkra minden iskolaépület rendkívül fontos, és minden közösségünkben igyekszünk az oktatási intézményeket fejleszteni.”

A bogarasi iskoláskor előtti intézménybe ősztől 6 új óvodás indul. Az iskolába pedig 15 diák jár majd szeptembertől.

Bogaras
iskola
felújítás
Perpauer Attila

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.