Ugrás a tartalomra

Erdogant újraválasztották pártelnöknek

2018.08.19
09:13
2024.03.19
08:50
Forrás
hirado.hu, Euronews
Újraválasztotta elnökének Recep Tayyip Erdogan török államfőt a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja. A kongresszuson jelen lévő csaknem 1400 küldött egyhangúlag döntött így.

Ezzel a török államfő tovább szélesítette hatalmát pártján belül és kívül egyaránt – írta beszámolójában a dpa német hírügynökség. A török elnök harcias hangvételű beszédet tartott, melyben fogadkozott, hogy országa nem fogja hagyni magát megfélemlíteni sem az amerikai szankcióktól, sem a hitelminősítők rossz értékeléseitől. A Standard & Poor’s, valamint a Moody’s egyébként szombaton ismét leminősítette Törökországot.

„Akadnak, akik a gazdaságon, a kamatokon, a valutaárfolyamokon és az infláción keresztül próbálnak fenyegetni minket. Nekik azt üzenjük: látjuk, mire megy ki a játék, és nem hagyjuk magunkat" - mondta a török elnök.

A török líra az év eleje óta közel 40 százalékkal gyengült a dollárhoz képest, ráadásul ennek az értékvesztésnek közel fele az elmúlt két hétben történt. Egyre nagyobb az infláció is. Eközben az Egyesült Államok éppen a napokban fenyegette meg újabb vámtarifák bevezetésével az országot, ha az nem engedi szabadon a házi őrizetben tartott amerikai lelkipásztort, Andrew Brunsont.

pártelnök
Törökország
Recep Tayyip Erdogan

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.