Ugrás a tartalomra

Közel 150 túszt ejtettek a tálibok

2018.08.20
20:58
Forrás
BBC
Közel 150 embert ejtettek túszul a tálib fegyveresek Észak-Afganisztánban - közölte a BBC.

Az elkövetők három autóbuszt fogtak el Kunduz tartományban, amelyeken az afgán biztonsági erők egyenruhásai utaztak útban a főváros, Kabul felé az ellenség által birtokolt területen. A tálibok szóvivője elmondta: a járműveken utazó civileket szabadon engedték, ugyanakkor a többi utast ismeretlen helyszínre szállították és fogva tartják őket. Az incidens alig három nappal Ashraf Ghani afgán államfő tűzszüneti ajánlatát követően történt, amit a milícia elutasított. Az utóbbi hetekben a tálib fegyveresek többször is megtámadták az afgán kormányerők által felügyelt területeket: a legsúlyosabb összecsapás öt napig tartott a Kabultól keletre fekvő Ghazni városában, ahol az ENSZ jelentése alapján százötven civil veszíthette életét. 

Afganisztán
tálib

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.