Ugrás a tartalomra

Menekülttábort gyújtottak fel

2018.08.21
00:34
Forrás
BBC
Felgyújtottak egy menekülttábort a brazil-venezuelai határon - tudósít a BBC.

Az indulatok a határ menti Pacaraima városában szabadultak el, ahol venezuelai menekültek egy csoportja bántalmazta egy helyi étterem tulajdonosát. A brazil település lakosai válaszul megtámadták és felgyújtották a venezuelaiak által összetákolt sátorvárost, ahonnan több mint ezren visszamenekültek Venezuela területére. Michel Temer brazil elnök vasárnap rendkívüli kormányzati ülésen döntött a hadsereg bevetéséről, mivel a határ menti régiókban tarthatatlanná vált a helyzet. A szocialista Nicolas Maduro által vezetett dél-amerikai ország lakossága közül az évek óta tartó gazdasági válság, élelmiszer- és gyógyszerhiány, valamint a hiperinfláció következtében már több tízezren menekültek át a szomszédos államokba, főképp Ecuador és Peru területére, ahol szintén problémákat okoz a menekültek tömeges beáramlása. Mindkét állam azóta szigorította a határellenőrzést az átkelőhelyeken és a zöldhatáron, de ennek ellenére továbbra is több száz venezuelai szeretne átjutni a jobb élet reményében.

menekülttábor
Brazília
Venezuela

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.