Ugrás a tartalomra

Ősbemutatóra készül a Zentai Magyar Kamaraszínház

2018.08.21
16:28
2018.08.21
17:12
Forrás
Pannon RTV
A soproni Petőfi Színházzal közösen a Zenta, 1697 című rockoperát mutatja be szeptember 8-án.

A darab Magyarország egyik legjelentősebb csatáját, a zentai csatát dolgozza fel.

A darabban összesen 11 énekes-színész kapott szerepet. Olyan nagy nevek tűnnek fel a színpadon, mint Vastag Tamás, Nagy Gábor, a francia származású Stéphanie Schlesser. Savoyai Jenőt, a győztes, keresztény hadsereg vezérét Savanyu Gergely, a soproni Petőfi Színház színésze formálja meg. „Komoly kihívás az, hogy meg kell fogni a szerepet arról az oldalról, hogy mit keres itt egy francia ember az osztrák csapatban Magyarország felszabadításán. És, hogy ha megtaláljuk ennek az igazságát, akkor máris jó úton haladunk.”

A darab megalkotói nem egy történetet szerettek volna bemutatni, hanem történelmi tényeket, de egy fiktív szál is beleszőtte magát az előadásba. Pataki András, a darab rendezője: „A fiktív vonal nyilván a szerelmi szál. Kétségtelen, hogy akkor is voltak itt szerelmes emberek Zentán, de ezt a történelemkönyvek kevésbé szokták megörökíteni. Nekünk a történetünk vonatkozásában elengedhetetlen nyilván, hogy érthetővé, izgalmassá, vonzóvá tegyük a sztorit.”

A darab a Zentai Magyar Kamaraszínház ősbemutatója lesz. Mindebben koprodukciós partnere a soproni Petőfi Színház. Wischer Johann, igazgató, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Kb. másfél évvel ezelőtt, amikor Marosvásárhelyen játszottuk az egyik előadást, közben sétáltunk egyet a városban, és közben, a sok megbeszélni való között ez az ötlet is felmerült, hogy mi lenne, létrejöhetne egy koprodukció erre a témára.”

A rockopera ősbemutatójára szeptember 8-án este fél 8-kor lesz a zentai Sportcsarnokban. Ingyenes helyjegyek a Művelődési Ház jegyirodájában igényelhetők.

ősbemutató
Zentai Magyar Kamaraszínház
Soproni Petőfi Színház
Zenta 1697
rockopera

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.