Ugrás a tartalomra

Szilágyi Zsófia filmje is jelölést kaphat az Európai Filmdíjra

2018.08.21
20:56
2018.08.21
21:03
Forrás
MTI
Az Egy nap című alkotás már Cannes-ban is jól szerepelt.

Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje is bekerült az Európai Filmdíjra jelölhető alkotások válogatásába, amelyben 35 ország 49 filmje szerepel. Az Európai Filmakadémia több mint 3500 tagja szavaz majd a következő hetekben a filmdíj legfontosabb kategóriáinak - a legjobb európai film, rendező, színész, színésznő és forgatókönyvíró - jelöltjeiről. A jelöléseket november 10-én hirdetik ki Sevillában, amely idén az Európai Filmdíjak díjátadó ceremóniájának is otthont ad december 15-én. Szilágyi Zsófia a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készítette el Egy nap című filmjét egy háromgyerekes nő percekre beosztott idejéről. A cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik. A film a cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hetén mutatkozott be, és elnyerte a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől a legjobb elsőfilm díját.

Egy nap
Szilágyi Zsófia
jelölés
film
európai filmdíj

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.