Ugrás a tartalomra

Romániából érkezhet Szerbiába afrikai sertéspestisben szenvedő vadállat

2018.08.21
23:00
Forrás
Tanjug
Fertőzésveszélyben lehet Bácska és Szerémség.

Az afrikai sertéspestis fertőzésveszélyének leginkább Vajdaság, azon belül pedig Bácska és Szerémség van kitéve - mondta a Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter. Ugyanakkor hozzátette, a szerb állam minden óvintézkedést megtett, hogy a fertőzött területekről, Magyarországról és Romániából ne kerüljön Szerbiába a betegség. Az illegális bevándorlás megakadályozására épített magyarországi kerítés az afrikai sertéspestisnek is útját állja, a vaddisznók emiatt nem tudnak Szerbia területére jutni - magyarázta az agrárminiszter. Románia felől azonban érkezhetnek fertőzött vadállatok az országba - tette hozzá Nedimović. Magyarországon már csillapodik a fertőzésveszély, Romániában azonban a napokban újabb beteg állatokat találtak.

afrikai sertéspestis
Románia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.