Ugrás a tartalomra

37 vajdasági oktatási intézmény felújítását támogatja a tartományi kormány

2018.08.22
14:46
2018.08.22
17:38
Forrás
Pannon RTV
A szerződéseket ma délelőtt írták alá Újvidéken.

A bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola vezetősége a tartománytól kapott támogatást a tetőszerkezet felújítására, valamint az épület szigetelésére szánja. Szabó Kis Csepegi Ella, műszaki- és informatikatanár, Idős Kovács Gyula Általános Iskola, Bácskossuthfalva: „A szigetelés első részét már az igazgatónk, dr. Crnkovity Gábor elvégezte a tavalyi évben. A mostani támogatásból a másik részt szeretnénk befejezni. Tehát az iskola hátsó részének a szigetelését. Ebből a pénzből most az egész iskolának a szigetelése meg van oldva, amivel a fűtési rendszer működése is maximális lesz.”

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium a biztonsági rendszer korszerűsítésére fordítja a neki odaítélt pénzt. A tartománytól kapott támogatás sokat jelent az iskolának. Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nekünk talán egy nagyobb biztonságot. A tanulóinknak is nagyobb biztonságot jelent. Illetve az utóbbi években az iskolánkban történtek beruházások, eszközvásárlások és ez az eszközeink szempontjából is nagyobb biztonságot jelent.”

A tartomány összesen mintegy 100 millió dinárral támogatja az oktatási intézmények felújítását. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Ezek elsősorban általános iskolák, de vannak itt óvodák, diákotthonok és középiskolák is. Ez a százmillió dinár biztosan a megfelelő helyre fog kerülni, és reméljük azt, hogy gyorsan elvégződnek mindazok a munkálatok, amelyekre kérték ezt az iskolák, óvodák, középiskolák és diákotthonok.”

Nyilas Mihály elmondta, hogy a tartomány jövő évi költségvetésének kidolgozása folyamatban van, és a jövőben is jelentős eszközöket fordítanak majd ezekre a célokra.

tartományi támogatás
Nyilas Mihály
iskolafelújítás
Vajdaság
szerződésaláírás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.